Ervaar het wooncomfort van het HABITO® wandsysteem

Met HABITO® creëer je eenvoudig een wand in een ruimte naar jouw keuze. Bijvoorbeeld een scheidings- of voorzetwand. Of maak eindelijk jouw slaapkamer compleet met je eigen inloopkast. Ook een extra zolderkamer is geen enkel probleem met het HABITO® wandsysteem.

Het comfort van het HABITO® wandsysteem vertaald zich doordat je met de wand snel een stille ruimte creëert. De wand kan goed tegen een stootje en is gemakkelijk glad af te werken voor behang of sauswerk. Daarnaast kun je voorwerpen eenvoudig aan de HABITO® wand bevestigen, tot wel 30 kg per schroef.

Ophangen van voorwerpen aan de HABITO® wand

Het ophangen van voorwerpen aan de HABITO® wand is heel eenvoudig met een handschroevendraaier. Pluggen zijn niet nodig en veel voorwerpen kunnen rechtstreeks aan de HABITO® wand bevestigd worden. De bevestigingsschroeven moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Minimale diameter van deze schroef moet 5 mm zijn.
 • De schroefdraad moet tot tegen de kop doorlopen.
 • De punt van de schroef moet net en scherp zijn.
 • De schroefdraad mag geen kartels hebben.

Wil je meer weten over het bevestigen van voorwerpen aan de HABITO® wand en de juiste schroeven? Lees de brochure ‘HABITO® verwerken’.

Zelf HABITO® wanden in huis plaatsen?

De bouwstenen van het HABITO® wandsysteem zijn verkrijgbaar bij GAMMA. Bekijk de actuele voorraad bij uw GAMMA-vestiging op www.gamma.nl.

Neem voor klusadvies contact op met de Gyproc Helpdesk  (helpdesk@gyproc.nl / 0347 325 165) of informeer bij de bouwmarkt medewerker.

Ervaar het gemak van het HABITO® wandsysteem

Alle vooroordelen over gipswanden zijn met HABITO® voorgoed verleden tijd. Het HABITO® wandsysteem combineert de voordelen van bestaande systemen en neemt alle nadelen weg. Het wandsysteem is extreem stootbestendig, klinkt massief en heeft een hoge geluidsisolatie. Ook kun je voorwerpen eenvoudig aan de wand bevestigen, zonder achterhout en pluggen.

Met HABITO® creëer je snel en gemakkelijk een scheidingswand, voorzetwand, zolderwand, room divider of inloopkast.

 • Extreem stootbestendig
 • Klinkt en voelt massief
 • Voorwerpen ophangen tot 30 kg/schroef, zonder achterhout* en pluggen
 • Hoge geluidsisolatie

* Volg de montagerichtlijnen.

Het HABITO® wandsysteem bestaat uit:

 • Gyproc Staanders en Liggers;
 • HABITO®;
 • HABITO® Schroeven;
 • Gyproc Afdichtingsband;

De metalen Gyproc Staanders en Liggers zorgen voor een goede en uiterst stabiele constructie van de wand. Met de corrossiebestendige HABITO® Schroeven bevestig je de harde HABITO® plaat gemakkelijk aan het metalen Gyproc frame. Het Gyproc Afdichtingsband zorgt door een goede kierdichting tussen de wand en de bestaande bouwdelen voor een optimale geluidsisolatie.

Het HABITO® wandsysteem is van nature al sterk geluidsisolerend, maar wil je de HABITO® wand maximaal isolerend maken, isoleer dan extra met Isover glaswol isolatieplaten.

HABITO® wordt in principe op dezelfde eenvoudige en snelle wijze verwerkt als de vertrouwde Gyproc gipskartonplaten. Bekijk in een vogelvlucht hoe je het HABITO® wandsysteem monteert en afwerkt.