Vloer leggen

Dekvloer

Stil en vlak
Loopgeluiden en andere contactgeluiden kunnen een grote bron van ergernis zijn, voor uzelf of uw benedenburen. Een Gyproc dekvloer is dan een snelle en doeltreffende oplossing, bij zowel houten als betonnen vloeren. Met de handzame Gyproc Rigidur Vloerplaten maakt u snel en eenvoudig een zwevende dekvloer. Hierdoor wordt de isolatie van contactgeluiden sterk verbeterd. Het gladde oppervlak kunt u vervolgens vrijwel direct afwerken zoals u wilt, want de Rigidur vloer kent geen droogtijd. Ook de brandwerendheid wordt met de Rigidur vloer sterk verbeterd, vooral bij houten vloeren. Kortom, met het aanbrengen van een Gyproc Vloer bevordert u het leefcomfort van uw woning op meerdere fronten.

Voordelen

  • Gemakkelijk zelf aan te leggen
  • Goede geluidsisolatie
  • Altijd een vlakke vloer

Ook nodig:

  • Waterpas
  • Gereedschapsmes
  • Potlood
  • Handschoenen
  • Rolmaat
  • Boormachine

Aan de slag!

Klusmodus
1

Plaatsen randstroken
Plaats de Rigidur Randstroken rondom tegen de wanden aan om de wanden akoestische te ontkoppelen. Dit zorgt voor een optimale geluidsisolatie te garanderen.

2

Legvolgorde
De legvolgorde van de vloerelementen is als volgt: begin linksachter inde hoek, evenwijdig aan de kortste zijde. Het laatste element van de eerste rij maakt u op maat en met het overgebleven stuk begint u de tweede rij. Let er bij het leggen van de vloerdlen op dat de naden onderling meer dan 25 cm verspringen. In ruimtes waar veel wordt gelopen is het verstandig de elementen met de looprichting mee te leggen.

3

Zagen
De Vloerelementen kunnen met een handzaag op maat gemaakt. Zaag altijd de liplas van het element af dat tegen de omringde constructie aansluit.

4

Lijmen
Breng de Rigidur Estrichlijm in 2 lijmrupsen aan op de uitstekende liplas van het geplaatste element.

5

Leggen
Leg steeds het volgende element strak tegen de reeds geplaatste elementen aan zodat de liplassen precies over elkaar heen vallen.

6

Schroeven
Voor een optimale lijmverbindig brengt u direct enkele schroeven aan in de liplasverbinding. Gebruik hiervoor Rigidur Schroeven 19 millimeter en sta hierbij altijd op het vast te schreoven element. Houd een schroefafstand van maximaal 25 centimeter aan.

7

Afwerken
Nadat de dekvloer is gelegd en de lijm is uitgehard, kunt u de naden en schroefkoppen afvoegen met Voegenvuller. Breng de vuller aan met een plamuurmes. Na uitharding van de voeg eventueel licht schuren voor een vlak en glad resultaat. De vloer is nuklaar voor verdere afwerking zoals laminaat, zwevend gelegd parket, vloerbedekking of vinyl. Keramische tegels kunnen ook, tot een maximale afmeting van 30x30 centimeter. Volg voor de afwerking al tijd de richtlijnen van fabrikanten.

We zijn benieuwd naar je resultaat: #GeluktmetGyproc