Voor je gaat stucen

VOOR IK BEGIN TE STUCEN

 

Hoe weet ik of mijn ondergrond zuigend of niet-zuigend is?
Bevochtig de muur met water. Als het water binnen circa 20 seconden in de ondergrond trekt, dan gaat het om een zuigende ondergrond. Hiervoor gebruikt u Gyproc Voorstrijk Grondeer.
Blijft het water op het oppervlak langere tijd zichtbaar, dan gaat het om een niet-zuigende ondergrond. Hiervoor gebruikt u Gyproc Voorstrijk Hechtlaag.

 

Hoe kan ik een gesausde muur het beste voorbereiden?
Een bestaande verflaag kan verzepen als het opnieuw met water in aanraking komt. Wij adviseren een waterproef uit te voeren om te controleren of de verflaag oplost. Als dit niet het geval is dan kan vervolgens de draagkracht worden gecontroleerd door plakband op een droog gedeelte te plakken en vervolgens verwijderen. Als het plakband er met weerstand afkomt en er geen losse verfdeeltjes aan blijven hechten, is de verflaag stabiel. Ook moet de verflaag water kunnen opnemen.

Als dit allemaal het geval is, kan er, na het aanbrengen van Gyproc Voorstrijk Hechtlaag, een Gyproc Stuc product worden aangebracht.

 

Is het mogelijk om tegelwerk te stucen?
Ja, dit is mogelijk mits u de wand voorstrijkt met Gyproc Voorstrijk Hechtlaag. Let er wel op dat het tegelwerk schoon en vetvrij is voordat u het voorstrijkmiddel aanbrengt.

 

Mag de Gyproc Badkamerplaat gestuct worden?
Ja, dat is geen probleem. Strijk de Gyroc Badkamerplaat voor met Gyproc Voorstrijk Hechtlaag voordat u gaat stukadoren. In de natte cel moet gebruik gemaakt worden van Gyproc Badkamer Stuc omdat het stucwerk tegen vocht moet kunnen.

 

Kunnen Gyproc Stucproducten nog gebruikt worden als de houdbaarheidsdatum verlopen is? 
Ja, dat is geen probleem. Alleen kunnen de verwerkingstijden licht afwijken van wat op de verpakking staat weergegeven.

De meest gestelde vragen hebben we hier verzameld. Staat jouw vraag er niet bij?
Dan kun je ons altijd bereiken via onze Gyproc helpdesk:

T 0347 – 325 165 (op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur)
E helpdesk@gyproc.nl