Voorzetwand plaatsen

2 m
1

Boodschappenlijstje

Wandplaat 260 x 60 cm4 stuks Staander(verpakt per stuk 260 x 4,5 cm)5 stuks Ligger(verpakt per stuk 250 x 4,5 cm)2 stuks Snelbouwschroeven 35 mm(verpakt per 150 stuks)94 stuks Schroefkop(verpakt per stuk)1 stuk Afdichtingsband(verpakt per 5 m)10 m Zelfklevend wapeningsband(verpakt per 20 m)8 m Voegenvuller(verpakt per 2,5 kg)2.1 kg Voegenfinisher(verpakt per 3 L)0.5 L Diepgrond(verpakt per 1 kg)0.5 kg

Voorzetwand

Verhoog de warmte-isolatie van uw woning met Gyproc gipsplaten
Door een Gyproc voorzetwand voor een koude muur te plaatsen, verhoogt u heel eenvoudig de warmte-isolatie van uw woning. Dit doet u snel en gemakkelijk met Gyproc platen, staanders en liggers. 

Voordelen:

 • Geluidsisolatie
 • Warmte-isolatie

Ook nodig:

 • Waterpas
 • Blikschaar
 • Gereedschapsmes
 • Potlood
 • Handschoenen
 • Rolmaat
 • Huishoudtrap
 • Boormachine
 • Lat van 1 cm dik

Aan de slag!

Klusmodus
1

Liggers 
Teken de liggers af op circa 1,5 cm van de achterliggende muur. Maak de liggers op maat en breng afdichtingsband aan op de rugzijde. Zet de liggers om de 75 cm vast met Gyproc Snelbouwschroeven in hout of slagpluggen in beton.

2

Staanders
Maak de staanders circa 1,5 cm korter dan de afstand vloer-plafond. De twee buitenste staanders voorzien van Gyproc Afdichtingsband en om de 75 cm aan de zijmuur vastzetten met slagpluggen. De overige staanders plaatsen met een hart-op-hartafstand van 60 cm. Zorg ervoor dat ze met de open zijde in dezelfde richting staan. De staanders klemt u in de liggers (let op, niet schroeven). Vervolgens de staanders om en om op halve hoogte met bijvoorbeeld een stukje ligger tegen de achterwand steunen.

3

Voorzieningen
Breng nu leidingen, elektradozen en isolatiemateriaal aan. Komen er zeer zware voorwerpen aan de wand te hangen, breng dan achterhout aan. Als de voorzetwand voor een koude muur komt, zorg dan voor ventilatie tussen buitenmuur en isolatiemateriaal (boor gaten van 10 mm in de verticale voegen, schuinoplopend van buiten naar binnen). Breng vervolgens een dampremmende laag aan. Gebruik hiervoor dampremmende folie die u met dubbelzijdig tape tegen het frame bevestigt. Let erop dat ook de naden goed afgesloten worden. Als u de wand gaat afwerken met tegels of dampdicht vinylbehang, breng dan géén dampremmende folie aan en gebruik isolatiemateriaal zonder dampremmende laag.

4

Beplaten
Als beplating gebruikt u de wandplaten. Snij de platen op maat, dat wil zeggen 1 cm korter dan de afstand vloer-plafond. Druk met behulp van een wig of hevel de gipsplaat strak tegen het plafond. Schroef de platen met snelbouwschroeven 35 mm om de 25 cm uitsluitend vast tegen de staanders. Werk in de richting van de opening van de staanders, zodat u altijd eerst bij de gesloten zijde van de staander schroeft. Gebruik de Gyproc schroefkop om de schroeven op de juiste diepte in te draaien.

We zijn benieuwd naar je resultaat: #GeluktmetGyproc