Hero Image
Image
Bekijk de verduurzamingsmaatregelen tijdens transport en op de bouwplaats
Duurzaamheid & Milieu & Poductie
2 minutes min

Vanaf de fabriek: levering naar dealers en bouwplaatsen

Na de productie van onze gipsproducten in de fabriek nemen we verschillende maatregelen om onze toeleveringsketen duurzamer te maken.

Verduurzamingsmaatregelen tijdens transport en op de bouwplaats

 • We verplaatsen een deel van ons transport van de weg naar het water, zowel binnenstedelijk als buiten de stad. Hiermee verminderen we onze CO2-uitstoot én rijden er minder vrachtwagens op de snelweg.
   
  • Naar de projectlocatie
   Met een innovatieve logistieke oplossing voor afbouwprojecten in de stad, slaan we afbouwmaterialen buiten de stadskern op en worden deze op afroep op het juiste moment geleverd. Zo hoeven er geen vrachtwagens meer de stad in én beperken we het aantal transportbewegingen tot het minimum. 
    
  • Van de fabriek naar de handelaar
   In samenwerking met Van Keulen Bouwmaterialenhandel hebben al meer dan 20 gipsvaarten plaatsgevonden. Op deze manier worden pallets met gipsplaten rechtstreeks vanaf de fabriek in Kallo (België) afgeleverd bij de handelaar. Sinds we in 2012 gestart zijn met de gipsvaarten varen er jaarlijks zo'n acht schepen naar de bouwmaterialenhandel. Een schip kan ca. 30.000 m2 gipsplaten vervoeren, dat staat gelijk aan 10 tot 11 volgeladen vrachtwagens. Door deze leveringen over water hebben er 800 tot 880 vrachtwagens minder gereden. 

 

 • We verbeteren constant de ladingsgraad én maken gebruik van route-optimalisatie. Hierdoor zijn er minder transportbewegingen nodig en stoten we minder CO2 en stikstof uit.
   
 • 15% van onze vrachtwagens rijdt reeds op LNG, een milieuvriendelijkere brandstof. Dit aandeel blijven we uitbreiden.
Geplaatst op: 28.06.2022 - bijgewerkt op: 16.12.2022