Hero Image
Image
Een goed geisoleerde wand biedt vele voordelen
Geluid
HABITO®
3 minutes min

Wat is het effect van goede geluidsisolatie?

Geluidsoverlast is een van de grootste ergernissen voor mensen en kan dan ook een sterke invloed hebben op diens gezondheid. Uit diverse onderzoeken blijkt dat allerlei fysieke aandoeningen en stress in verband worden gebracht met overmatige geluidsbelasting. Daarnaast houdt 95% van de mensen rekening met de eigen geluidsproductie om anderen niet tot last te zijn. Goede geluidsisolatie kan deze invloed beperken tot een minimum.

Wat zegt het Bouwbesluit over geluidsisolatie?

In het Bouwbesluit staat de eis dat de luchtgeluidsisolatie tussen twee verblijfsruimten binnen de woning, bijvoorbeeld twee slaapkamers naast elkaar, minimaal DnT,A,k: 32 dB moet bedragen. Deze eis geldt alleen voor wanden die volledig gesloten zijn en dus geen deur bevatten.

 

Luchtgeluidsisolatie van HABITO wanden

 

Goede geluidsisolatie met de HABITO® wand

Wanden zijn zeer bepalend om aan de eisen uit het Bouwbesluit te voldoen en het wooncomfort van een woning te verhogen. Met het gebruik van Metal Stud® profielen van Gyproc kun je helemaal zelf bepalen waar de wanden aan moeten voldoen. De combinatie met HABITO ® maakt het geheel vervolgens compleet. Wil je bijvoorbeeld een stille werkkamer of slaapkamer? Of juist een speelkamer waar naast geluidsisolatie ook stootvastheid van de wanden belangrijk is? Met het HABITO® wandsysteem is het allemaal eenvoudig zelf te realiseren.

 

Het effect van Metal Stud®

 

Metal Stud® wanden leveren een betere akoestische isolatie dan massieve wanden. Die goede geluidsisolatie is te danken aan het zogenaamde ‘massa-veer-massa principe’. Dat houdt in dat de twee buitenzijden (massa) van een wand van elkaar zijn gescheiden door lucht of door isolatiemateriaal (veer) zoals glaswol.

Het HABITO® wandsysteem is dus van nature al geluidsisolerend. Wil je deze geluidsisolatie nog verder optimaliseren? Dan is het aan te raden HABITO® te combineren met glaswol isolatieplaten van ISOVER. Hoe je dat doet? Bekijk de klussen, waarin we stap voor stap uitleggen hoe je een goede wand opbouwt.

Woning in aanbouw?

HABITO® wanden voldoen aan de geluidseisen die het Bouwbesluit stelt met betrekking tot de binnenwanden, namelijk 32 dB. Het unieke aan HABITO® wanden is daarbij dat de geluidsisolatie op zeer eenvoudige wijze tijdens de bouwfase verhoogd kan worden door het opnemen van minerale wol in de spouw en/of door het kiezen van een wand van 10 cm in plaats van 7 cm dikte.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw nieuwbouwwoning? Informeer bij je aannemer!