Hero Image
Image
Bouw het HABITO wandsysteem nu zelf!
HABITO®
2 minutes min

Het HABITO® wandsysteem

Alle vooroordelen over gipswanden zijn met Gyproc HABITO® voorgoed verleden tijd. Het HABITO® wandsysteem combineert namelijk de voordelen van bestaande systemen en neemt alle nadelen weg. Zo creëer je met HABITO® snel een stille ruimte. Een HABITO® wand kan goed tegen een stootje en is eenvoudig glad af te werken voor behang of sauswerk. Daarnaast kunnen voorwerpen eenvoudig aan de HABITO® wand worden opgehangen, tot wel 30 kg per schroef. 

Het wandsysteem

De metalen Gyproc Staanders en Liggers zorgen voor een goede en uiterst stabiele constructie van de wand. Met de corrosiebestendige HABITO® Schroeven bevestig je de harde HABITO® plaat eenvoudig aan het metalen Gyproc frame. Gyproc Afdichtingsband zorgt vervolgens voor een goede kierdichting tussen de wand en de bestaande bouwdelen met optimale geluidsisolatie als resultaat.

 

Het HABITO® wandsysteem is van nature geluidsisolerend, maar wil je de wand extra geluidsisolerend maken, om het geluid van de ene ruimte naar de andere ruimte maximaal te reduceren, isoleer dan met ISOVER glaswol isolatieplaten. HABITO® wordt in principe op dezelfde eenvoudige en snelle wijze verwerkt als de vertrouwde Gyproc gipskartonplaten.

 

Om een HABITO® wand helemaal af te maken, worden de naden afgewerkt. Met Gyproc Wapeningsband verstevig je de naden en voorkom je scheuren. Gyproc Voegenvuller vult voegen snel en soepel waardoor naden netjes weggewerkt zijn. Met Gyproc Voegenfinisher maak je de naden vervolgens echt onzichtbaar.

HABITO wand met Glaswol

HABITO® wand plaatsen in vogelvlucht
Geplaatst op: 27.06.2022 - bijgewerkt op: 28.10.2022